zondag 13 juli 2014

Zondag 13 juli: Tanum strand en op volle toeren

Vandaag is ‘de dag die je wist dat zou komen’… half tot zwaar bewolkt en grote kans op regen. Het is een dag zonder concrete plannen; het enige plan dat we hebben, ligt langs de route naar onze volgende bestemming dus dit bewaren we nog een dagje.
Erik en Wouter hadden gisteren al een hoop lol op de midgetgolfbaan en Ivo en ik beleven dit nu met hen mee, zelfs twee rondjes want het is echt een hele leuke afwisselende baan met een uitdagende moeilijkheidsgraad en dat wekt af en toe flink de slappe lach.
Na een lunch met de restjes uit de koelkast besluiten we te toeren richting de Noorse grens voor een wandeling naar de waterval bij Vassbotten. Landinwaarts blijkt het behoorlijk te regenen en nadat we per ongeluk de Noorse grens zijn gepasseerd terwijl onze identiteitsbewijzen nog in het vakantiehuis liggen, maken we maar snel rechtsomkeert richting de kust. We rijden over stille binnenwegen langs mooie plekjes; de lucht wordt steeds lichter en de zon breekt daar weer door. De handgeschreven borden geven aan dat we er elanden kunnen treffen maar daartoe hebben we meer kans als we er bij schemer rijden; nu treffen we er niet één helaas.
Onze volgende halte wordt het grafveld uit de IJzeren tijd vlak voor Grebbestad waarna we in de haven onze eerste echte fika nemen: koffie met lekkers. En lekker is de kladdkaka (chocoladetaart) zeker die als nagerecht op de kaart staat bij restaurant Cajutan en geserveerd wordt door een meisje dat als twee druppels water op Desiree B lijkt.
En over druppels water gesproken… zodra we na wat kilometers in de gigantische Sport shopen te hebben gelopen (denk Decathlon x 10), krijgen we bij ons huisje de eerste echte grote vakantiebui. Dit is weliswaar niets vergeleken met de onverwachte gigahagelbui in Novosibirsk (Siberië) vandaag die Wouter ons als filmpje op zijn telefoon laat zien – oef! Die telefoon is trouwens wel een dingetje. Ik snap niet waarom pubers nog op vakantie willen als ze het liefst de hele dag met hun oortjes aan de telefoon verbonden zijn om muziek te luisteren en alle afleveringen van Game of Thrones te kijken; een flinke generatiekloof, terwijl wij toch ook niet vies zijn van goede Wifi op z’n tijd.
Nu het hier zo regent, hebben we het wel te doen met alle oudjes die hier in de arena meezingen met volkszanger Evert Taube en zijn gasten; denk aan het programma ‘Op volle toeren’. Het wordt ook uitgezonden op de nationale TV.

Erik heeft vanavond lekker gekookt en we vertrekken zo richting de receptie om de WK finale te kijken. Grote kans dat er nu meer voetballiefhebbers zijn dan gisteren want toen zaten alleen Wouter, Erik en ik daar als Hollandfans.
De 15 andere kijkers waren voor de underdog Brazilië maar dat kon onze pret niet drukken; wij hebben genoten van het Nederlandse voetbal.

Morgen vertrekken we naar Arvika voor ons kano-avontuur. Grote kans dat we pas vrijdag weer in de gelegenheid zijn online te komen.
Wordt vervolgd…
‘Hou je veilig’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten