zaterdag 12 juli 2014

Zaterdag 12 juli: Vitlycke rotstekeningen

Om 7 uur zit ik weer buiten met mijn boek maar vandaag lijkt het wel een stuk frisser en meer te waaien. Gelukkig wordt het al snel weer zalig weer en na het ontbijt besluiten we - vanwege de wind - niet naar Strömstad te gaan voor een boottocht naar Kosterhavet NP maar naar de rotstekeningen te gaan kijken met een bezoek aan het Vitlycke museum, 5km bij ons vandaan.
Er zijn zo’n 1500 vindplekken van deze rotstekeningen uit de Bronstijd in de omgeving van Tanum maar wij vinden (bij 27C) een wandeling rond vier plekken en een klim naar een grafheuvel wel genoeg voor een goede indruk.

 
 
  
Ons volgende doel is winkelen in het plaatsje Tanumshede maar er is geen doorkomen aan vanwege een hele lange stoet Amerikaanse old timers; wat een gekkenhuis! We maken rechtsomkeert nadat we hebben gezien dat je in Tanumshede toch niet kan winkelen. Ook op weg naar de supermarkt in Grebbestad is er geen doorkomen aan. Geen idee hoe en wat maar het ziet er naar uit dat er een flink feest gaande is. De supermarkt kunnen we gelukkig bereiken en daarna vluchten we snel naar ons vakantiehuis maar ook op ons park is duidelijk iets gaande, á la Vrienden van Amstel live; het geeft een hoop drukte. In de haven is het propvol en er is een 100% bezetting van de huisjes (was ongeveer 50%). Het is wel duidelijk dat de Zweedse schoolvakantie is begonnen; na de gezinnen met zeer jonge kinderen zijn de huisjes nu ingenomen door laveloze schreeuwende jongeren. Dat is blijkbaar ook Zweeds. Hoog tijd om na al deze drukte ieder ons ding te doen: Erik en Wouter hebben na lang zoeken een tafeltennistafel gevonden die ze nergens mogen opzetten, Ivo zoekt de rust met een filmpje op bed en ik zoek mijn heil met boek op het uitgestorven strand.
Na een heerlijke gezonde salade ‘van het huis’ maken we ons op voor de troostfinale Brazilië-Nederland. In afwachting daarvan plaats ik drie vakantielogjes; lekker hoor, een uurtje (zwaar overbetaald) internet bij de receptie ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten