maandag 14 juli 2014

Maandag 14 juli: Van Grebbestad naar Arvika


Vandaag verlaten we Tanum Strand bij Grebbestad om naar de volgende slaapplaats te gaan. We hebben alle vier het gevoel dat we al ruim een week weg zijn en het is een raar idee dat we nog zo enorm veel voor de boeg hebben. Het weer is prima; half bewolkt en overwegend zonnig met zo’n 24C. Zodra we achter een kolonne van speciaal vervoer (windmolenbuis)komen, stoppen we bij Fossum om nog een inkerving (rotstekening) uit de Bronstijd te bekijken. 
Daarna rijden we naar Dals-Ed voor een bezoek aan een Älg ranch onder het mom van ‘als de moose niet naar Moos komt, gaat Moos wel naar de moose’. En ja hoor, als ik oog in oog sta met zo’n lieverd op z’n lange poten ben ik echt een heel gelukkig mens. Ze zijn in het echt nog leuker dan ik dacht en de eigenaar van de ranch onderstreept dat met zijn leuke verhalen over de dieren.
We blijven er tot 14.00 uur zodat we het voederen van alle elanden kunnen zien en daarna eten we een broodje in het plaatsje Ed. Het zien van een eland kan van de bucketlist, ook al hebben we ze niet ‘in het wild’ gezien. Elanden met jongen en met een naam (Helga, Ludwig, Jackson), die je mag aaien en voeren zijn misschien nog wel leuker dan elanden speuren in het wild. Maar we blijven natuurlijk naar ze uitkijken; vooral 's ochtends vroeg en 's avonds kun je ze tegenkomen langs de kant van de weg op zoek naar eten. Overdag liggen ze dit eten te verteren, dieper het bos in.

Zweden is een prachtig land en voldoet helemaal aan onze verwachtingen met alle rustige bochtige wegen langs velden, bossen, meren en mooie rode huizen en schuren. Met 70km/uur schiet het niet echt op maar je onthaast hier wel lekker en je kunt goed om je heen kijken. 
Tegen 17.00uur komen we in Arvika, doen er wat boodschappen bij de Lidl en rijden dan naar camping Ingestrand, 2km verderop. Het is een hele leuke rustige camping in een bos en aan een groot meer. Snel melden we ons nog even bij het kanocentrum zodat we weten waar we morgenochtend aan toe zijn en gewapend met kaart, routebeschrijving en muggenspul rijden we naar onze klein-maar-fijne blokhut, hoog op een heuvel. Terwijl Erik de kanobagage verder sorteert, genieten de jongens van snelle Wifi, spelen ze vervolgens badminton en kook ik een potje op twee pitten. In de zon ‘dineren’ we aan de picknicktafel en we zijn het helemaal met elkaar eens; zo kamperen en eten in de natuur is super!
Als we een wandelingetje maken langs het meer zien we kampeerders die ook een kanotocht maken; het ziet er gezellig uit en we krijgen er zin in – nog één nachtje slapen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten