dinsdag 22 juli 2014

Maandag 21 juli: Via Arboga naar Stockholm

Wouter rijdt ons vandaag naar Stockholm met een tussenstop in één van de oudste plaatsjes in Zweden; Arboga. 
Het is een heel klein plaatsje aan een brede rivier. We lopen er wat rond en nemen fika bij een kiosk aan de rivier en we zitten er zo lekker dat de mannen ook nog maar een tosti nemen.  De eigenaar is verrast dat wij deze plek gevonden hebben; blijkbaar volgt niet iedereen de tips voor onderweg uit de brochure van Scanbrit op. Als wij even later de jongens kwijt zijn, kunnen we ze weer terugvinden op het dorpsplein – want gratis Wifi : )

Wouter rijdt ons ook Stockholm in, alsof het niks is. Die gozerd van ons kan echt goed rijden! Het hotel Stay At Bromma is erg modern en wij hebben er een mooi appartement op de 11e verdieping met uitzicht richting Stockholm centrum en op de metro die hier pal voor de deur ligt. 
 
Voor de eerste keer in deze vakantie hebben Erik en ik een kamer samen zonder stapelbed. De jongens krijgen de zitkamer met tv maar voordat de bank wordt omgebouwd tot bed, gebruiken we optimaal de bank, het bureau en de eettafel in samenwerking met razendsnelle Wifi – net zo uniek als een tweepersoonskamer zonder stapelbed.
Het is een enorm warme dag en ook de kamers zijn benauwd heet omdat de zon er de hele dag op de grote ramen heeft geschenen. Daarom besluiten we niet de warme binnenstad op te zoeken maar een rondje te lopen langs het water van de wijk Bromma. We eten er zalig aan het water bij restaurant Sjöpaviljongen
 
waarna Erik en ik nog verder wandelen langs het water en de jongens in het hotel gaan poolen.
Erik poolt tenslotte nog even met ze mee terwijl ik op de kamer het boekje 100% Stockholm doorneem en alle NOS-nieuwsuitzendingen vanaf 17 juli bekijk; zo verschrikkelijk en ik houd daarnaast geen goed gevoel over de politieke consequenties die dit zal hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten