maandag 4 augustus 2014

Maandag 28 juli: Via Göteborg naar huis


Vandaag ben ik de derde-op-rij-vakantiejarige en ik heb nu weer dezelfde leeftijd als mijn lief. Deze ochtend geen rustige ‘me-time’ maar wel een hoop leuke cadeautjes van m’n mannen. Superlief! 
Terwijl Erik de hele bups weer in de auto stouwt, poets ik het huis weer Hollands fris en dan kunnen we richting de boot. Het voelt alsof we met een enorme omweg naar Göteborg rijden maar gezien de 175km moet dit toch wel kloppen. Het plan is om ergens te picknicken want de kans dat je langs de route een leuk café o.i.d. tegenkomt, is in Zweden zeer klein. De plaatsjes waar we langs rijden, bestaan uit slechts een paar boerderijen maar dan zien we plotseling in de verte een stad van aardig formaat – Herrljunga, als ze daar geen bakkertje hebben... nou, dan gaan we wel naar de supermarkt voor een taartje… en even later vinden we langs de weg een prachtige plek voor een fika moment. Geen idee bij wie we in de tuin zo lekker bij de vijver hebben gezeten maar leuk was het.
 
Zodra we Göteborg naderden, kwam de app Citymaps 2go weer van pas en zo reden we volgens plan de Kungsportsbron (brug) over en parkeerden gelijk rechts voor het Ritz hotel; een ideale plek. Göteborg is een prettige stad naar Hollands ontwerp met grachten, mooie pleinen, een leuke haven, diverse winkelstraten met voor ieder wat wils en grotendeels in een voetgangersgebied en het heeft een mooi groot park.
 
De rondvaartbedrijven deden goede zaken in wederom 30C; je zag voortdurend afgeladen volle boten door de grachten gaan. Zelf hadden we daar geen tijd meer voor en zochten daarom verkoeling op het terras van Da Matteo, in de Saluhallen en in het park.
 
Rond 18.00uur stond onze tas-voor-één-nacht in de frisse schone hut van de StenaLine maar al snel waren we weer buiten op het dek met onze maaltijdsalade van 7Eleven en een licht biertje; voor ons geen benauwde eetzaal met rijen voor het buffet als het buiten zulk lekker weer is. 
Ver na zonsondergang gingen we naar binnen voor beter leeslicht en een drankje en toen we op een ‘uitgestorven’ dek na middernacht sterren gingen kijken was het nog ongelooflijk warm. 
Tijdens onze rondreis bleek airco in Zweden een schaars begrip maar in de hut op de StenaLine kun je de temperatuur helemaal naar eigen wens instellen en daardoor sliepen we allemaal prima.
Om 7.30uur was het aan dek al korte broeken en Tshirt weer zodat we onze vakantie in stijl konden eindigen met een picknick ontbijtje buiten. En op het achterdek schenken ze prima koffie in de kiosk.
De laatste 550km naar huis vanaf Kiel verliepen soepeltjes en dan is het ook wel weer heel fijn om thuis te komen, op ons eigen lekkere schone stekkie bij de konijntjes. Het waren TOPweken in Zweden en wij komen er graag een tweede keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten